Lastentarvikkeet netistä

Vauva kaipaa paitsi hellää hoitoa, myös kasapäin erilaisia tarvikkeita. Lastentarvikkeiden tilaaminen nettikaupoista on yhä suositumpaa sen helppouden ja nopeuden vuoksi. Valikoimia ja hintoja pystyy vertailemaan kätevästi. Haluttaessa tilatut tavarat toimitetaan vaikka kotiovelle. Monet ostavat etenkin suuremmat hankinnat, kuten lastenvaunut, ulkomailta, sillä säästö voi olla toimituskulut huomioituna useita satoja euroja.

Ammeet ja hoitopöydät

Vauvan saa pestyä helpoiten omassa, muovisessa ammeessa. Kylvettäminen on miellyttävämpää, jos ostaa vannan lisäksi erillisen ammetelineen.

Hoitopöytä on kätevä, vaikkakaan ei välttämätön hankinta. Vaippojen vaihtaminen onnistuu hyvin myös esimerkiksi tasolla, jonka päällä on pehmuste. Hoitopöydässä on yleensä runsaasti tilaa vaatteiden ja vauvantarvikkeiden, kuten vaippojen, säilyttämiseen. Pieneen tilaan sopii seinään kiinnitettävä, ylöstaitettava taso. Tärkeintä on huomioida, että hoitopöytä tai -taso on sopivan korkuinen, riittävän kokoinen, tukeva ja kaikin puolin turvallinen.

Vaipat

Vaippojen koko ilmoitetaan tavallisesti vauvan painon mukaan. Perinteiset kertakäyttövaipat kiinnitetään teipillä. Housuvaipat saa sujautettua nopeasti jalkaan ja niiden vaihtaminen on teippivaippoja helpompaa. Joustavan vyötärön ja muotoilun ansiosta vauvan on helppo liikkua. Housuvaipat eivät sovi pienelle vauvalle, vaan niiden käyttö on ajankohtaista, kun vauva alkaa liikkua enemmän.

Kestovaippa

Kestovaippa

Kestovaippojen käyttö on ekologinen ja rahaa säästävä valinta. Kestovaipat hengittävät muovisia kertakäyttövaippoja paremmin, joten ne ovat miellyttävämpiä vauvan iholle. Kestovaippoja on olemassa monenlaisia ja niitä voi ostaa myös käytettynä. Kestovaippojen käyttäminen tietää kuitenkin lisäystä pyykkivuoreen. Monet päätyvät käyttämään sekä kertakäyttöisiä että kestovaippoja, sillä kertakäyttövaipat ovat esimerkiksi reissun päällä kiistatta kestovaippoja kätevämpiä.

Sängyt ja itkuhälyttimet

Ensisänky on tavallisesti joko kehto, rottinkinen korivuode tai pyörillä liikkuva pikkusänky. Vauva voi nukkua alusta asti myös pinnasängyssä, mutta siinä hän saattaa tuntea olonsa turvattomaksi. Pinnasängyssä lapsi voi nukkua siihen saakka, kunnes sänky käy liian lyhyeksi tai hän alkaa kulkea sinne itse. Joissakin pinnasänkymalleissa laidan voi tosin laskea, jolloin sängyn käyttöikä pitenee. Markkinoilla on myös tarjolla malleja, jotka kasvavat lapsen mukana.

Itkuhälyttimen avulla lapsen itkun kuulee, vaikka hän nukkuisi kuulomatkan ulkopuolella, esimerkiksi ulkona. Mikrofonillinen lähetinyksikkö asetetaan vaunuihin ja kaiuttimellinen vastaanotin hoitajan lähettyville. Osa laitteista on kaksisuuntaisia, jolloin vastaanottimeen voi puhua, ja vauva kuulee äänen lähettimestä. Joissakin malleissa on myös liiketunnistin, joka tarkkailee lapsen hengitystä.

Kantoliinat ja rintareput

Kantoliinan ehdoton valtti on muunneltavuus: vauvaa voi kantaa monenlaisissa asennoissa. Kantoliina on usein myös ergonomian kannalta parempi vaihtoehto, ja vauvan saa lähelle kantajaa. Rintarepussa lasta voi kantaa tavallisesti joko kasvot kantajaan tai menosuuntaan päin. Kantajalle rintareppu ei ole yhtä miellyttävä kuin kantoliina, sillä vauvan paino ei jakaudu yhtä tasaisesti, ja olkaremmit saattavat alkaa painaa.

Lastenvaunut ja -rattaat

Makuuvaunuissa koppaa ei saa säädettyä, joten lasta ei voi nostaa istumaan. Näin ollen makuuvaunujen käyttöikä on lyhyehkö. Vaunukopan saa irti, ja runko menee kasaan, joten vaunuja voi säilyttää ja kuljettaa pienissäkin tiloissa. Ne ovat myös yhdistelmävaunuja kevyemmät.

Perinteisten yhdistelmävaunujen käyttöikää pidentää istuinosa, jonka selkänojaa ja jalkatukea saa säädettyä. Pieni vauva kulkee erillisessä vaunukopassa, jonka saa kätevästi nostettua erikseen pois vaunuista. Nukkuvan vauvan liikuttelu on helpompaa kuin makuuvaunuissa. Yhdistelmävaunut ovat kuitenkin suhteellisen raskaat ja vievät melko paljon tilaa.

Kaksiosaiset yhdistelmävaunut muodostuvat toisistaan erillisistä, suoraan runkoon kiinnittyvästä vaunukopasta ja istuinosasta. Ne ovat huomattavasti perinteisiä yhdistelmävaunuja kevyemmät, koska mukana on aina vain toinen osista. Toisaalta kaksiosaiset yhdistelmävaunut vievät paljon tilaa.

Kuomurattaissa yhdistyvät kiinteä istuinosa ja säädettävä kuomu. Ne ovat vaunuja matalammat ja kevyemmät ja vievät vähän tilaa. Kuomurattaiden ehdoton valtti on pitkäikäisyys: niitä voi periaatteessa käyttää lapsen syntymästä aina siihen saakka, kun rattaita ei enää tarvita lainkaan.

Pienikokoiset ja kevyet mutta tukevat avorattaat sopivat hieman isommalle lapselle. Nimensä mukaisesti niissä ei ole lainkaan kuomua. Käytännössä avorattaat hankitaan useimmiten matka- tai sateenvarjorattaiden tilalle. Matkarattaat ovat avorattaita heppoisemmat mutta kevyet ja mahtuvat pieneen tilaan. Sateenvarjorattaat taasen ovat matkarattaiden pelkistetty ja pienipyöräisempi malli. Ne ovat edulliset, hyvin kevyet ja mahtuvat pieneen tilaan. Siten sateenvarjorattaat kulkevat kätevästi jatkuvasti mukana esimerkiksi auton takakontissa.

Turvakaukalot ja -istuimet, koroketyynyt ja sitterit

Turvakaukaloa voi käyttää siihen saakka, että vauvan pää ulottuu kokonaan sen ulkopuolelle, tai painorajoitus ylittyy. Käytännössä kaukalo jää useimmiten pieneksi ennen ensimmäistä ikävuotta. Turvakaukalon etu on sen kätevyys: kaukalon vauvoineen voi nostaa sellaisenaan autosta.

Turvaistuimen käyttöikä on pitkä. Mallista ja lapsen painosta riippuen samaa istuinta voi käyttää jopa kuusivuotiaaksi asti, tai kunnes lapsi siirtyy istumaan koroketyynyllä. Markkinoilla on myös malleja, joita voi käyttää erillisen selkä- ja istuinosan ansiosta myöhemmin myös koroketyynynä.

Sitteri on kätevä tilanteissa, joissa vauva ei viihdy lattialla, mutta häntä ei voida pitää sylissä. Sitteri sopii hyvin ensimmäiseksi syöttötuoliksi siinä vaiheessa, kun lapsi on vielä liian pieni istumaan oikeassa syöttötuolissa. Kannattaa valita malli, jossa selkänojaa voi säätää mahdollisimman moneen eri asentoon. Kangasosien on hyvä olla vesipesun kestäviä.

Imetystyynyt, rintapumput ja tuttipullot

Imetystyyny on muodoltaan kaareva ja se on täytetty esimerkiksi rakeilla. Tyyny muotoutuu vauvan koon mukaan, joten se helpottaa hyvän imetysasennon löytämistä.

Rintapumppu on kätevä silloin, kun lapsi ei syystä tai toisesta syö suoraan rinnasta. Jos maidontuotanto on runsasta, äiti voi pumpata ylimääräisen maidon talteen. Samoiten rintapumppu on kätevä tilanteissa, joissa äiti tietää joutuvansa olemaan poissa vauvan luota. Maitoa voi pumpata etukäteen ja pakastaa sen ruokahetkeä odottamaan. Rintapumppuja on olemassa sekä käsi-, paristo- että sähkökäyttöisinä.

Lukuiset eri valmistajat tarjoavat eri käyttötarkoituksiin soveltuvia tuttipulloja. Tutin muotoilun ja reikien koon lisäksi valintaa tehdessä kannattaa kiinnittää huomiota myös materiaaliin.

Ruokalaput ja ruokailuvälineet sekä syöttötuolit

Ruokalappuja valmistetaan pehmeästä froteesta sekä puuvilla- ja vahakankaasta. Lisäksi tarjolla on muovisia lappuja, joissa on kouru. Etenkin isomman, itse syömään opettelevan lapsen kohdalla tärkeintä on lapun suuri koko. Muuten valinta on lähinnä makukysymys.

Lasten astioita valmistetaan muovista, kuten melamiinista, silikonista ja posliinista. Mukeja saa muovisina ja posliinisina. Kannattaa valita astioita, jotka voi huoletta laittaa niin mikroaaltouuniin kuin astianpesukoneeseenkin. Kun vauva alkaa harjoitella juomista, nokkamuki tai tuttipulloon kiinnitettävä juomanokka on kätevä. Pienille vauvoille ja itse syömään opetteleville lapsille valmistetaan muovisia, pyöreäreunaisia ensilusikoita ja minikokoisia aterinsarjoja.

Oikean syöttötuolin käyttämisen voi aloittaa, kun vauva on oppinut istumaan tukevasti. Syöttötuoleja valmistetaan monista materiaaleista, ja joissakin malleissa on pöytätaso. Lisäksi tarjolla on pöydänreunaan kiinnitettäviä matkasyöttötuoleja. Markkinoilla on myös lapsen mukana kasvavia malleja, joita voi myöhemmin käyttää tavallisena tuolina.

Imetys- ja äitiysvaatteista löytyy lisätietoa Äitiysvaatteet netistä -osiosta, lasten- ja vauvanvaatteista puolestaan Lastenvaatteet netistä -, Vauvanvaatteet netistä – ja Lastenvaatteita ulkomailta -osioista. Lasten kengistä voit lukea Lasten kengät netistä -osiosta.

Kotimaisia, lastentarvikkeita myyviä nettikauppoja:

www.amauti.fi
www.babystyle.fi
www.babytown.fi
www.bebes.fi
www.bumbeez.com
www.kultapieni.fi
www.lastenhuone.fi
www.lastenkauppa.eu
www.lastentarvike.net
www.lastentarviketukku.com
www.lastenturva.fi
www.mamidea.com
www.meandmama.fi
www.minimaraton.fi
www.pepino.fi
www.perhepuoti.fi
www.pikkukenguru.fi
www.pikkupingviini.fi
www.seimishop.com
www.vaunuaitta.fi
www.vauvabuumi.fi
www.vauvanetti.fi
www.vauvatar.fi
www.vekaravintti.fi
www.villiankka.fi

Ulkomaalaisia, lastentarvikkeita myyviä nettikauppoja:

www.babyonlineshop.de
www.kidsroom.de
www.mypram.com

Kommentointi on suljettu.