Lasten kengät netistä

Lasten kengät

Lasten kenkiä valittaessa on tärkeää kiinnittää erityistä huomiota laatuun ja oikeaan kokoon. Näin voidaan ehkäistä vanhemmalla iällä ilmeneviä jalkaongelmia. Pienten lasten jalat kasvavat huimaa vauhtia, joten kenkien sopivuus on hyvä tarkistaa usein, mieluiten jopa kuukausittain. Tässä artikkelissa kerrotaan vinkkejä perheen pienimmille tarkoitettujen kenkien hankkimiseen netistä.

Eri-ikäisten lasten erilaiset tarpeet

Vauvat eivät tarvitse kenkiä, eikä varpaiden liikkuvuutta saisi estää tiukoilla kengillä. Satunnainen kenkien käyttö esimerkiksi juhlissa ei kuitenkaan ole haitallista. Varsinaisten kenkien sijaan voi halutessaan käyttää vaikkapa neulottuja töppösiä.

Vauvantöppösiä (kuva: 4028mdk09 CC-SA)

Vauvantöppösiä (kuva: 4028mdk09 CC-SA)

Ensikenkien hankinta tulee ajankohtaiseksi vasta, kun lapsi alkaa ottaa ensimmäisiä askeliaan. Kenkien tulee olla joustavat ja niissä pitää olla hieman kasvu- ja käyntivaraa. Tämä koskee kaikkia kenkiä, myös sandaaleja.

Oikean koon valitseminen

Helppo tapa arvioida oikea koko on varsin perinteinen. Lapsi seisoo, ja aikuinen painaa kevyesti kädellä hänen jalkapöytäänsä varmistaakseen, etteivät varpaat ole kippurassa. Samalla aikuinen puristaa toisen käden peukalolla kengän kärkiosaa. Koko on oikea, kun kärkeen jää suunnilleen sentin verran tyhjää tilaa.

Tennarit, kangaskengät, sandaalit ja tossut

Tennarit sopivat monenikäisille ja ovat helppohoitoiset, sillä ne voi useimmiten pestä pesukoneessa. Sama pätee muihin kangaskenkiin, joita on tarjolla kaikissa sateenkaaren väreissä ja eri tavoin kuvioituna. Tarra- tai solkikiinnitteiset nahka- ja kangassandaalit ovat tukevat ja ilmavat, kaikenikäisille sopivat jalkineet. Muoviset varvastossut sopivat hyvin rannalle.

Urheilu- ja kävelykengät

Tarralenkkarit ovat hyvä valinta alle kouluikäiselle lapselle, joka ei vielä osaa solmia itse kengännauhoja. Laadukkaat, nahkaiset, tarra- tai nauhakiinnitteiset kävelykengät tukevat jalkaa ja sopivat erinomaisesti kuivalla, mutta hieman viileämmällä säällä käytettäviksi.

Kumisaappaat ja muut vedenkestävät kengät

Lasten kumisaappaat ovat tyypillisesti värikkäitä, ja osa kumppareista on myös kuvioitu iloisesti. Joissakin malleissa on saappaan suulla kiristysnauhalla varustettu kangasosa, jolla suuaukon saa kurottua tiiviiksi. Loskasäällä vedenkestävät kengät ovat kätevät, ja ne pitävät jalat kumppareita lämpimämpänä. Joidenkin kenkien alaosa on kumia ja yläosa kangasta, toiset on valmistettu suojakäsitellystä kangasmateriaalista.

Talvikengät

Lasten talvikengissä on tavallisesti pehmeä vuori ja vettä hylkivä pinta, joiden ansiosta jalat pysyvät lämpimänä ja kuivana. Materiaali voi olla kangasta tai esimerkiksi tavallista tai mokkanahkaa. Tarjolla on sekä lyhytvartisia, vanhemmille lapsille tarkoitettuja että pitkävartisia, saapasmaisia kenkiä pienemmille lapsille.

Luotettavia, suomalaisia, lasten kenkiä myyviä nettikauppoja

www.antonnina.com
www.bambolino.fi
www.brandos.fi
www.calossi.fi
www.ellos.fi
www.halens.fi
www.heppo.fi
www.lastenkenkakauppa.com
www.nelly.com
www.netanttila.com
www.pikkujalat.fi
www.spartoo.fi
www.stockmann.fi
www.tohvelisankari.fi

Kommentointi on suljettu.